iulie 07, 2008

Manu Chao - concertul anului


Nu conteaza cum si de ce a ajuns Manu Chao pe o scena din Romania, conteaza doar ca in sfarsit s-a intamplat minunea.

Lume multa as putea spune, dar n-am s-o fac, pentru ca am sa tin cont de numarul impresionant al fanilor veniti din afara Bucurestiului si mai ales am sa tin cont de numraul celor veniti din afara Romaniei [special pentru Manu Chao, nu Nelly Furtado si alte trupe de duzina]. Da, romanii nu prea stiu ce e aia Manu Chao, romanii habar n-au ce e aia Radio Bemba, roamanii stiu ca Che Guevara e unu' pe care-l au cocalarii imprimat pe tricou sau pe jeansi.

Dar nu-i bai, decat o puzderie de neinitiati, mai bine cativa rasariti care sar si urla si canta si danseaza si apaluda continuu si iar sar si dupa 3-4 minute de aplauze reusesc sa-i aduca pe artisti inapoi pe scena pentru ce-l de-al doilea bis.

2 ore. 2 ore de punk, rock, chansoneta, salsa, reggae, ska, rai.

Bila alba ce nu tine de organizatori: Manu Chao a inceput cu 15 minute inainte de ora din program si a onorat impecabil 2 bissuri. Si da, a purtat un tricou de fotbal in culorile steagului Romaniei. :)

Bila neagra ce tine de organizatori [sau hai sa-i zice pe scurt: PENIBIL!]: apa plata turnata din pet de 2L de Dorna in pahar de unica folosinta in schimbul unui jeton de 3 lei. Dai 30.000 lei vechi sa-ti toarne apa in pahar?!?! Inteleg berea de la dozator, dar faza cu apa-i atat de penibila..

Imbucurator a mai fost sa auzi `mersi Bucureşti!`. Nu `Budapest`, nu `Bucarest`, nu. Simplu si exact: `Bucureşti`.

Proxima estacion... Esperanza!!

Si nu, nu va dau link catre poze de la eveniment sau filmulete, pentru ca nu d-asta am fost acolo, dar puteti urmari o mostra dintr-un concert LIVE al artistului ori pentru a aproxima cam ce ati ratat ori pentru a va reaminti cam ce ati vazut ieri seara:

3 comentarii:

zuluc spunea...

nu stie ma astia de maciu piciu si radio berna aia, da.

Anonim spunea...

meeeeeeeeeeeeeeeeeeeesiv

Anonim spunea...

ce e agitatia asta aci?