aprilie 07, 2008

Le-a cazut fata si ne-a cazut si noua














Pe langa interzicerea exprimarii anarhistilor si a circulatiei pe principalele artere din Bucuresti, summitul a restrictionat si comercializarea alcoolului in cluburi pe perioada sa. Asta n-ar fi o problema, mergeai cu sticla de vodka in rucsac si turnai din greseala putina substanta alcoolica in sucul de portocale cand nu te vedea mai nimeni. Insa au fost interzise si concertele, gandindu-se probabil ca e trist sa dai din cap cu o Fanta in mana.

Unul din concertele amanate a fost si cel de la Fabrica: Vita de Vie si Suie Paparude. Anuntat pentru 4, apoi mutat pe 6 aprilie, cu incepere de la ora 8, concertul a fost aproximativ un dezastru. Normal ca n-a inceput la 8, toata lumea stie ca prima ora e una moarta, in care se pune un disc obosit ce n-are legatura cu ce urmeaza a se concerta, iar cei ce nu stiau au aflat aseara ca de fapt primele 2 ore si un pic sunt de sezut si asteptat.

Dar, esti in Fabrica, esti cu prietenii, asteptarea nu e o problema. Pe la 10 si un sfert s-a incumetat cineva sa se urce pe scena din doatare si sa inceapa a presta. Vita de Vie, nenorocosi cu sonorizarea. Prima piesa, primele 20 de caderi ale boxelor de pe fata. A doua piesa, aceeasi poveste. Apoi a urmat ceva ce ducea a stand-up comedy, insa doar ducea. Trupa, constiincioasa si cu sufletul la public, a mai incercat inca o data sa cante. Nu, baietii chiar canta, doar ca nu parea asa din cazua sonorizarii, am mai spus. Incepe "Iamma", incep boxele sa moara tot mai des, "Omul este mic/ Dar mare e Alah" si gata showul. Exista totusi promisiunea ca "Vita de Vie va canta pentru voi cand se va face ceva cu boxele alea de pe fata." Insa dupa atata plictiseala, publicul ce umplea pe sfert sala s-a injumatatit.

A fost dragut, diversitate, experienta noua, am plecat spre alte locatii daca tot s-a dat verde la alcool in toate. Stie, totusi, cineva, daca s-a mai cantat? Dar cantat! oricum, mai mergem la Fabrica si cu alte ocazii.

Niciun comentariu: